Vijesti

Učiteljica preminula od koronavirusa na svoj 25. rođendan

U Velikoj Britaniji je na svoj 25. rođendan od koronavirusa preminula učiteljica Claudija Marsh.

Claudia Marsh - BBc

Dobrotvorna organizacija koja je pomogla Claudiji Marsh da se prije nekoliko godina oporavi od poremećaja prehrane opisala je njenu smrt kao “iznenadnu i neočekivanu”.

Marsh je nakon pobjede nad poremećajem prehrane nastavila volontirati za tu organizaciju.

Claudia Marsh preminula je jučer u bolnici Royal University Hospital u Liverpoolu, piše BBC.

Njena majka, Tina Marsh, napisala je na Facebooku, da je Claudia bila “prekrasna kći i nevjerovatna sestra” koja je nesebično radila za dobrotvorne organizacije Talking Eating Disorders (TEDS) iz Merseysidea i za The Whitechapel Center.

Porodična prijateljica Leigh Best kazala je kako je “Claudia bila vrlo posebna, draga, brižna i predana učiteljica”.

Iz organizacije Whitechapel Center, gdje je Claudia također volontirala, priopćili su da je osoblje “shrvano”, dodajući da će iza sebe ostaviti “sjećanje na brigu za druge, predanost i entuzijazam”. prenosi “Radiosarajevo

Kazali su kako je velik dio svog vremena i energije uložila u osiguravanje hrane i odjeće onima kojima je to bilo potrebno tokom pandemije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh