Vijesti

Mađarska ide u lockdown, uvodi policijski sat

Madjarska će zatvoriti srednje škole, fakultete i restorane te će sutra u ponoć uvesti policijski sat, objavio je na Facebooku premijer Viktor Orban.

index

Orban je rekao kako će se sportski događaji odvijati bez publike, a sva okupljanja bit će zabranjena, javlja Reuters.

Osnovne škole i vrtići će i dalje normalno raditi, ali će se učitelji i zdravstveni djelatnici redovito testirati svaki tjedan.

Policijski sat trajat će od osam navečer do pet ujutro
Policijski sat, koji je do sada počinjao u ponoć, po novome će trajati od osam navečer do pet sati ujutro. Hoteli će od sada primati samo poslovne ljude, ali ne turiste.Obiteljska događanja bit će ograničena na 10 ljudi, a pogrebi na 50. Kina, kazališta i teretane se zatvaraju.

Nove mjere su potrebne kako zdravstveni sustav ne bi došao do pucanja
Nove mjere će trajati 30 dana, ali se mogu i produljiti ukoliko bude potrebno. Orban je dodao kako su nove mjere potrebne jer se mađarske bolnice, ako se koronavirus nastavi širiti sadašnjom brzinom, neće moći nositi s tim teretom,piše Index

Mađarska je u ponedjeljak zabilježila 5152 nova slučaja zaraze, čime je sveukupan broj slučajeva zaraze narastao na 114.778 i 55 smrtnih slučajeva. Do sada je u Mađarskoj od covida-19 umrlo 2493 ljudi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh