Vijesti

Totalni kolaps na granicama EU, vraćaju i građane BiH

Prema informacijama pojedinih grčkih medija kolone su dugačke i čitavih 15 kilometara

Državljani Srbije ne mogu da putuju u Grčku, niti preko Bugarske i bugarsko-grčkog graničnog prelaza Kulata-Promahonas, potvrdili su iz grčke granične policije na prijelazu Promahonas.

Ovu odluku na sopstvenoj koži osjetilo je nekoliko stotina srbijanskih građana i turista iz Bosne i Hercegovine, koji su se danas uputili u Grčku preko Bugarske, piše beogradski Blic.

“Bugari vraćaju građane Srbije i BiH”, tvrde turisti koji se nalaze na graničnom prijelazu Kulata – Promahonas.

Jedan od njih je i Igor Milanović iz Beograda, koji je preko Facebooka uputio javni apel Ministarstvu za pomoć, imajući u vidu da su prošli veliki put i potrošili mnogo novca, a trenutno se nalaze zaglavljeni na granici Bugarska-Grčka bez izgleda da će nastaviti svoje putovanje.

Prema informacijama pojedinih grčkih medija kolone su dugačke i čitavih 15 kilometara.

Podsjetimo, Grci su najavili da će granice otvoriti danas u 23 sata. Mada je bilo nezvaničnih informacija da će to učiniti već u 12 sati, zbog čega je veliki broj turista brže-bolje pohrlio ka granicama ove članice EU.

“Vratili su nas sa Euzonija. Rekli su da je zatvoreno, ali i da bi stvari mogle da se promjene do sutra. Ni grčki graničari nemaju pouzdane informacije”, prenose srbijanski mediji izjave turista koji su danas krenuli put Grčke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh