Tenis

Đoković priznao čega se stidi: Nisam ponosan na to, ali sam ljudsko biće s manama

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković gostovao je u emisiji “60 minuta” voditelja Jona Wertheimom na američkoj televiziji “CBS”, a tom prilikom govorio je o situacijima kada je ispoljavao bijes tokom mečeva.

Novak Đoković / Vijesti.ba

Đoković je kazao da mentalnu pripremu smatra izuzetno važnom, ali da je ponekad uprkos tome nemoguće suzdržati emocije.

Srbijanski as je priznao da se srami kada dođe do toga da lomi rekete

“Nema sumnje, slomio sam puno reketa u životu, ali ne ponosim se time. Stidim se samoga sebe kada to radim, no istovremeno sebe prihvatam kao ljudsko biće koje ima mane”, rekao je Đoković.

Podsjetimo, najbolji teniser svijeta Novak Đoković će aktuelnu godinu završiti kao prvi teniser svijeta na ATP rang listi, a osim toga, on je uvjerljivo prvi i kada je u pitanju zarada od odigranih turnira.

Naime, Đoković je ove godine zaradio čak 15.936.097 dolara, a drugi po zaradi je Španac Carlos Alcaraz sa 10.753.431.

Trenutno je Đoković na ukupno zarađenih 180.643.353 dolara u karijeri, a moguće je da u sljedećoj godini napadne magičnu brojku od 200 miliona dolara zarađenih na turnirima. prenosi Klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh