Tenis

MEĐEDOVIĆ OSVOJIO TITULU I ODMAH POZVAO NJU NA TEREN! Ova dirljiva scena je obišla svijet (VIDEO)

Hamad Međedović (20) najbolji je teniser nove generacije. Osvojio je ATP NextGen turnir i pokazao se cijelom svijetu. Čim je podigao trofej, odmah je pozvao majku da mu se pridruži. Snimak na kojem mu čestita brzo je postao hit na društvenim mrežama.

Nerminina majka je sa njim izašla na teren i sa sinom proslavila veliki uspjeh. Koliko mu je sve to značilo najbolje govori poljubac i njegov osmijeh. Otputovala je u Džedu (Saudijska Arabija) i bila sa njim na turniru na kojem je Hamad savladao svih pet rivala, tri u grupi, a potom u polufinalu i finalu.

“Pratio je Rolan Garos i rodila mu se ljubav prema tenisu, tražio je da počne da trenira, muž je tražio, našao trenera i tako je počeo da trenira. Bio je fasciniran borbom za svaki poen, to mu se najviše dopalo Kupio sam obične plastične rekete, on je udarao loptice po cijeli dan, onda bi isto uradio kod kuće, udarao je loptice o zid, morala sam da mu ih bacam, a jedna od sestara je stalno držala peškir za njega da se obriše, skinuo je sve poteze teniseru ”, rekla je njegova majka Nermina u intervjuu za “RTS” prije tri godine.

Od klinca koji je gledao tenis na TV-u, do momka koji je pokazao da je pred njim svijetla budućnost.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh