Tenis

Zbog rata u Izraelu hitno otkazan turnir, Đoković ga prethodne godine osvojio

Čelnici ATP organizacije odlučili su otkazati ovogodišnji teniski turnir u izraelskom Tel Avivu zbog krize i ratnog stanja koje trenutačno vlada na tom dijelu Bliskog istoka.

Novak Djoković - Novi

ATP je službeno naveo kako se ranije konzultirao sa stručnjacima za sigurnost te je odlučeno kako je u ovom trenutku nesigurno organizirati jedan takav sportski događaj u opasnom području.

“Najjače osuđujemo bilo kakav oblik nasilja i terorizma te se molimo i nadamo što bržem miru“, dometnuo je predsjednik ATP-a Talijan Andrea Gaudenzi, nekadašnji teniser.

Prošle godine u finalu ATP turnira u Tel Avivu su igrali Novak Đoković i hrvatski teniser Marin Čilić, a Đoković je pobijedio 6-3, 6-4. Turnir se trebao odigrati početkom novembra. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh