Tenis

Nadal slavio na US Openu poslije 1.087 dana

Španski teniser Rafael Nadal slavio je na US Openu poslije 1.087 dana pauze.

Rafael Nadal - Nezavisne.com

Nadal je na startu posljednjeg grend slema sezone savladao Japanca Rinkija Hiđikatu sa 4:6, 6:2, 6:3, 6:3 poslije tri sata i osam minuta igre.

Japanac je napravio iznenađenje i osvojio prvi set, ali je Nadal u naredna tri seta opravdao ulogu favorita i upisao prvi trijumf u Njujorku od 2019. godine, kada je osvojio trofej savladavši Danila Medvedeva u finalu.

Španac je prethodna dva izdanja US Opena propustio zbog povreda.

“Dugo sam čekao. Neko vrijeme sam vjerovao da neću moći da se vratim ovdje, ali tu sam. Veoma sam srećan. Noćni mečevi u Njujorku su bez sumnje najbolji”, izjavio je Nadal poslije meča, a prenio zvanični sajt US Opena.

Nadal će u narednoj rundi igrati protiv Fabija Fonjinija iz Italije koji je poslije velikog preokreta savladao Rusa Aslana Karaceva sa 1:6, 5:7, 6:4, 6:1, 6:4.

Rafael Nadal osvajao je US Open 2010, 2013, 2017, i 2019. godine, a ukupno ima 22 grend slem titule, pišu Nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh