Tenis

Poznat datum povratka na teren Rafe Nadala

Kako je objavila “Marca”, a prenijeli mnogobrojni svjetski mediji, aktuelni pobjednik Australijan opena će biti spreman za završnicu sezone na šljaci

Španac Rafael Nadal polako hvata zalet za sezonu na šljaci. Još četiri sedmice i Rafa će opet zaigrati tenis. Jedan od najtrofejnijih tenisera u historiji riješio je da se vrati u akciju za turnir u Madridu i kako sad stvari stoje 4. maj je predviđeni datum njegovog prvog pojavljivanja na terenu još otkako je u finalu Indijan Velsa poražen od Amerikanca Tejlora Frica.

Neće igrati u Barceloni
Tad je “Biku sa Majorke” napuklo rebro i bilo je veliko pitanje kad će opet moći da drži reket. Kako je objavila “Marca”, a prenijeli mnogobrojni svjetski mediji, aktuelni pobjednik Australijan opena će biti spreman za završnicu sezone na šljaci.

Izvjesno je da neće igrati u Barceloni, gdje je 2021. trijumfovao, ali će se zato sigurno pojaviti u glavnom gradu Španije. “Marca” je izvijestila kako je Rafa potvrdio učešće na Mastersu u Madridu i da će 4. maja igrati prvi meč na turniru na kome će pokušati da popravi prošlogodišnji plasman kad je zaustavljen u četvrtfinalu od kasnijeg pobjednika Aleksandra Zvereva.

Foro Italika
Nadal će potom putovati u Rim, da bi na terenima Foro Italika napao 11. pehar na Mastersu u glavnom gradu Italije, poslije čega će igrati na Rolan Garosu (od 22. maja do 5. juna), što je za njega događaj sezone, jer je gren slem u Francuskoj osvajao rekordnih 13 puta. Odranije se znalo da Nadal neće igrati na Mastersu u Monte Karlu, na kome prvi teniser svijeta Novak Đoković u utorak igra protiv Španca Alehandra Davidoviča Fokine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh