Tenis

Odlazak “Diva iz Tandila”: Del Potro u suzama završio karijeru

Osvojio je jedan US Open, ima dvije medalje sa Olimpijskih igara i ukupno 22 ATP titule, a vjerovatno bi imao i više trofeja da nije bilo velikog broja povreda.

Huan Martin Del Potro - Twitter

Čuveni argentinski teniser Huan Martin Del Potro (Juan) završio je svoju karijeru nakon poraza u prvom kolu ATP turnira u Buenos Airesu od Federika Delbonisa (2:0). Po setovima je bilo 6:1, 6:3, a popularni Delpo je karijeru završio kao 753. igrač svijeta jer je propustio veliki broj mečeva zbog silnih povreda, piše Avaz.

Zbogom velikoj ljubavi morao je reći u 33. godini, a oprostio se u svojoj Argentini. Nadao se Delpo da će posljednji turnir u svojoj bogatoj karijeri pamtiti po boljem, ali ga je Delbonis zaustavio već u 1. kolu.

Del Potro je bio teniser koji je kvario planove “velikoj trojci” – Nadalu, Federeru i Đokoviću, a onda su uslijedile povrede i Delpo više nikada nije bio isti. “Div iz Tandila” je teniskom svijetu podario jedan od najrazornijih forhenda modernog tenisa.

Osvojio je jedan US Open, ima dvije medalje sa Olimpijskih igara i ukupno 22 ATP titule, a u historiju ide kao jedan od najomiljenijih tenisera.

Delpo je plijenio harizmom tokom karijere i svima je na stadionu u Argentini bilo teško da suzdrže emocije kada su vidjeli suze Delpa još na početku posljednjeg gema.

– Teško je objasniti kako sam se osjećao na terenu – rekao je Del Potro nakon zagrljaja sa Delbonisom poslije meča.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh