Tenis

Australski novinar: Sutra odluka o deportaciji Đokovića, Novakovi advokati već spremili žalbu

Australski ministar za imigraciona pitanja Alex Hawke će sutra donijeti konačnu odluku o deportaciji Novaka Đokovića, javlja novinar Paul Sakkal.

Novak Đoković - TheGuardian.com

Novinar The Agea je iz izvora iz Liberalne partije, kojoj pripada Hawke, saznao da je ministar blizu toga da sutra objavi da se Đokoviću zabranjuje boravak u Australiji, piše Klix.

On je također kontaktirao i sa članovima Đokovićevog tima te saznao da su Novakovi advokati već spremili žalbu na odluku kako bi se proces što prije okončao.

Ukoliko Hawke odluči deportovati Đokovića, Novak ima pravo žalbe, a konačnu odluku će donijeti sudija Federalnog suda Anthony Kelly, koji mu je i odobrio vizu za ulazak u državu nakon što je pet dana držan u izolaciji u hotelu.

Đokovićevi advokati se nadaju da bi čitav proces mogao biti završen do nedjelje, kako bi se Novak u slučaju pozitivnog ishoda mogao u potpunosti skoncentrisati na Australian Open, koji počinje u ponedjeljak.

Đoković bi u prvom kolu trebao igrati protiv sunarodnjaka Miomira Kecmanovića.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh