Tenis

ADVOKAT ZAPRIJETIO / Šta dalje slijedi za Đokovića? Ministar ga ima pravo izbaciti iz Australije

Iako je žalba srbijanskog tenisera Novaka Đokovića usvojena, čak ni to ne garantuje da će svjetski broj jedan ostati na tlu Australije.

Novak Đoković - TheGuardian.com

Naime, advokat australskih vlasti Christopher Tran izjavio je da i pored ovakve odluke sudije za Đokovića nije još uvijek sve završeno jer konačnu riječ ima ministar za imigraciono pravo Alex Hawke.
Riječ ministra za imigraciju je, prema zakonu Australije, iznad svih pa čak i države Victorije.

Budući da je granica federalno gledište, ministar za imigraciju ima apsolutnu vlast i može poništiti svaku odluku, čak i onu koju donese određena federalna država.

Ukoliko bi Hawke naložio da Đoković mora napustiti državu, srbijanski teniser bi to morao i učiniti, bez obzira na po njega pozitivan ishod suđenja.

Podsjetimo, sudija je ranije jutros naložio da se Đokoviću vrati pasoš i lične stvari u roku od 30 minuta od presude, a također će mu biti i odobrena viza, prenosi Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh