Tenis

Džumhur nakon dugo vremena vezao dvije pobjede i izborio plasman u četvrtfinale

Bosanskohercegovači teniser Damir Džumhur (ATP:143) plasirao se u četvrtfinale Challenger turnira u Bergamu nakon što je sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4) savladao Čeha Jirija Lehečke (ATP:164).

Damir Džumhur - Vijesti.ba

U prvom setu je Damir već na startu stigao do breaka koji mu je bio i dovoljan za vodstvo, a u drugom setu smo vidjeli čak sedam oduzetih servisa s obje strane.

Lehečka je vodio 4:2, ali Damir je osvojio četiri uzastopna gema te je sa 6:4 završio posao i nakon dugo vremena vezao je dvije pobjede na jednom turniru.

Džumhur će u četvrtinalu igrati protiv boljeg iz duela Slovaka Filipa Horansog ili pobjednika meča Holgera Vitusa Runea i Mathiasa Bourguea koji tek trebaju odigrati meč osmine finala.

U eventualnom polufinalu je moguć duel Džumhura protiv drugog bh. tenisera Nermana Fatića koji također nastupa na ovom turniru. prenosi Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh