Tenis

Najkontroverzniji teniser svijeta žestoko ‘udara’: Nisam počeo igrati da bi me zatvarali u hotelu

Najkontroverzniji teniser svijeta Benoit Paire namjerno je pravio duple servis greške na ATP turniru u čileanskom Santijagu, a onda je ‘udario’ po organizatorima.

Benoit Paire - SCsport.ba

Francuz je poručio kako je ATP Tour postao tužan i dosadan, te je otkrio svoja iskustva.

„ATP Tour je postao tužan, dosadan i smiješan. Znam da će mi svi reći da nisam svjestan koliko sreće imam što sam u ovoj poziciji, ali ja nisam počeo da igram da bih nastupao na praznim stadionima i u ovoj atmosferi. Kakva je radost putovanja ako moram da budem u hotelu i ako sam u riziku da dobijem kaznu kada izađem na ulicu? Tenis je postao posao bez ikakvog ukusa“, izjavio je 31-godišnji Francuz i dodao:

„Potrebno mi je vrijeme da se prilagodim ovom lažnom ATP Touru. Potrudit ću se da nađem novi način da uživam u igri. Moj cilj je da imam osmijeh na licu kada udaram lopticu. Da li pobjeđujem ili gubim, za to me uopšte nije briga“, rekao je francuski teniser, koji je trenutno 29. igrač svijeta, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh