Tenis

Novak Đoković još jednom pokazao koliki je humanitarac: Njegovu donaciju će Italija vječno pamtiti

Srbijanski teniser, Novak Đoković, uručio je novu donaciju u jeku pandemije koronavirusa, a ovaj put ona je otišla u Italiju.

Novak Đoković - Independent.co.uk

Donaciju je potvrdio generalni menadžer zdravrstvenog centra za zapadni Bergamo, Peter Asembergs.

Nikada ne bismo očekivali da na našem računu iz banke vidimo donaciju sa tako prestižnim imenom. U ovim vremenima, mnoge kompanije, pojedinci i asocijacije su bile uz nas i hvala svima za njihovu velikodušnost. Ali, čitajući da je među imenima donatora i ime najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, to je stvarno oduševilo, poručio je Asembergs.

U daljem izlaganju navodi se samo da je donacija izdašna, bez pominjanja konkretnog, ali istovremeno i podsjećaju da je nedavno Novak Đoković donirao milion eura svojoj Srbiji.

Đokovićeva važna donacija, objavljena juče, dozvolit će nam da se modernizujemo i proširimo prostor za intenzivnu njegu, a pomoći će nam i da unaprijedimo našu opremu, dodali su iz Bergama, piše “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh