Tenis

Mladi bh. teniser izbacio trećeg nositelja i prošao u 8 najboljih juniora Evrope

Član muške juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Nemanja Malešević ostvario je zapažen rezultat na Evropskom juniorskom prvenstvu u Klostersu za igrače do 18. godina.

Nemanja Malešević - Facebook

Ovaj osamnaestogodišnjak, trenutno 183. junior svijeta, je u Klostersu senzacionalno izborio plasman među osam najboljih juniora Evrope.

Malešević je na ovom turniru slavio pobjede nad Norvežaninom Hoeyeralom (6-7,6-2,7-5), zatim TOP 50 igračem na juniorskoj listi Rumunom Dicom 6-3, 6-3, a najveći uspjeh je svakako predstavljala pobjeda nad Carlosom Gimenom Valerom. Velero je trenutno 12. junior svijeta, a na Evropskom prvenstvu je bio postavljen za treće nositelja. Malešević ga je pobjedio rezultatom 7-6, 4-6, 7-6 i na taj način ostvario najveću pobjedu karijere.

U četvrtfinalnom duelu Malešević je poražen od Austrijanca Filipa Misolića rezultatom 6-4, 2-6, 1-6.

Ujedno ovo uvjerljivo najbolji rezultat nekog bh. juniora u singlu na Evropskim juniorskom prvenstvu još od 2009. godine kada je Damir Džumhur postao evropski prvak.

Malešević je iza sebe imao jako dobar prvi dio sezone u kojem je osvojio nekoliko titula i odigrao nekoliko finala na turnira druge i treće jakosne skupine.

Od ostalih naših predstavnika Amila Jusufbegović je ostvarila plasman u 3. kolo, dok su Luka Puljić i Maja Dodig poraženi u svojim prvim mečevima.

Kada je riječ o ITF plasman listama, naš najbolji junior je trenutno Nemanja Malešević na 183. poziciji, dok je Milica Bojić na 536. poziciji najbolja bh. juniorka, prenosi “Bosanskohercegovački tenis


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh