Tenis

“NIJE MI BIO DAN…” – Rafael Nadal biranim riječima govorio o Novakovoj pobjedi

Srbijanski teniser Novak Đoković osvojio je rekordnu, sedmu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je u finalu pobjedio Španca Rafaela Nadala u tri seta.

Rafael Nadal - Kurir.rs

Đoković je do 15. grend slem trofeja u karijeri, ali i 28. pobjede u 53. meču protiv Nadala stigao poslije dva sata i četiri minuta igre – 6:3, 6:2, 6:3.

“Moram na početku da čestitam Novaku na nevjerovatnom nivou tenisa koji je prikazao. Moram da se zahvalim i svim navijačima, sponzorima koji me podržavaju dugi niz godina. Zahvalan sam i ljudima u organizaciji, koji su uspjeli da naprave još jedan vrhunski turnir, koji je sve bolji iz godine u godinu. Vjerovatno je trenutno najbolji na svijetu. I hvala vam na promociji našeg sporta širom svijeta”, rekao je drugi teniser planete.

“Pričam o sebi… Nije mi bio dan, ali iza sebe sam imao važne dvije sedmice. Prolazio sam kroz težak period prošle godine. Od US opena nisam bio u prilici da igram profesionalno meč, do sada. Možda večeras nisam bio na nivou, ali sam sretan zbog povratka. Vjerujem da sam imao dvije sjajne sedmice tenisa, koje su mi bile dobra inspiracija, pa se zahvaljujem svom timu. Da nisam imao ljude oko sebe ne bih stigao dovde. Radit ću i dalje naporno i trudi ću se da se borim kada god mi se pruži prilika. I kada sam imao teške povrede, i kada sam igrao protiv teških rivala, kao što je to bilo večeras, trudim se da se vratim i koristim te prilike. Veza sa svim navijačima u Melburnu je teško objašnjiva. Kada god izađem iz tunela na teren, to se osjeti”, rekao je Nadal, prenosi “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh