Tenis

Braća Đoković pobijedila Lajovića i Džumhura za polufinale turnira u Dohi

Samo dan nakon što ga je glatko pobijedio u 1. kolu singla, Novak Đoković je ponovo bio fatalana za Damir Džumhura na ATP turniru u Dohi.

No image - Haber.ba

Braća Đoković, Novak i Marko, plasirali su se u polufinale dubla nakon što su s 2:1 u setovima porazili kombinaciju Džumhur – Lajović.

Meč je bio tijesan i težak, pogotovo za Novaka Đokovića i Dušana Lajovića, koji su danas igrali svoje mečeve u singlu, gdje je Lajović bio bolji od Berankisa sa 2:1, dok je prvi reket svijeta istim rezultatom savladao Mađara Fucsovisca.

Prvi set pripao je braći Đoković rezultatom 7:5, da bi Džumhur i Lajović u drugom trijumfovali sa 6:3.

U trećem setu smo gledali zanimljivu borbu, ali su na kraju plasman u polufinale izborili Đokovići, koji su odlučujući set, tačnije takozvani ‘šampionski tie-break’, sa 10:7 riješili u svoju korist i tako poslije sat i 27 minuta izborili pobjedu, piše “SCsport“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh