Rukomet

Norveška furioznom igrom u prvom poluvremenu “dokrajčila” Island i približila se polufinalu

Rukometna reprezentacija Norveške pobijedila je Island sa 31:28 u susretu trećeg kola Grupe 2 Evropskog rukometnog prvenstva i vrlo blizu su plasmana u polufinale.

Norveška - Island - SCsport.ba

Prvo poluvrijeme Norveška je odigrala furiozno, a na kraju prvog poluvremena imala je sedam golova prednosti (19:12). Činilo se da će upisati laku pobjedu, ali Island je u nastavku zaigrao mnogo agresivnije i bolje.

U 46. minuti smanjili su na 24:21, imali su potom napad i za minus dva, ali nisu ga iskoristili. Norveška je do kraja ipak odigrala mirno i potvrdila pobjedu, dok je Island ovim porazom definitivno otpao iz svih kombinacija za polufinale.

Sander Sagosen sa devet golova bio je najefikasniji kod Norvežana, a pratili su ga Christian O’Sulliavan sa šest, te Magnus Joendal sa četiri pogotoka. Sjajno je branio i Bergerund sa 12 odbrana.

U redovima Islanda najbolji je bio Arnor Gudmundsson sa pet i Thor Gunnarsson sa četiri gola.

U posljednjem večerašnjem susretu sastaju se Mađarska i Švedska koja je već izgubila šanse za prolaz. U slučaju pobjede Mađara, odluka o putnicima u polufinale past će u posljednjem kolu, a ukoliko Švedska savlada ili remizira sa Mađarskom, Norveška će osigirati plasman dalje, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh