Ostali sportovi

Druga gimnazija: Učenici i nastavnici priredili doček Lani Pudar

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (17) osvojila na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu osvojila je tri medalje – dvije zlatne i srebro.

Učenici i nastavnici priredili doček Lani Pudar - mostar.live

Osim osvojenih medalja, Lana Pudar proglašena je za najbolju plivačicu Svjetskog juniorskog prvenstva, piše mostar.live.

Pri povratku u Mostar, vratila se u školske klupe Druge gimnazije u Mostaru gdje su za našu Sirenu priredili iznenađenje.

Školske drugarice i drugari, kao i nastavno osoblje priredili su doček za zlatnu Lanu. Tako je dočekao buket cvijeća, torta i pjesma ‘Svijet voli pobjednike’.

Lana svoje oduševljenje nije krila, a tome je svjedočio u osmijeh na licu.

Podsjetimo, Lana Pudar je u finalu na 100 metara delfin, održanom u subotu, 9. septembra, osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju.

Lana Pudar je zlatna bila u disciplini 200 metara delfin te postavila novi rekord svjetskih juniorskih prvenstava.

U disciplini 50 metara delfin osvojila je srebrenu medalju (zlato joj izmaklo za samo šest stotinki, op. a.) i u subotu navečer još jedno zlato na 100 metara delfin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh