Ostali sportovi

Majčinsko srce nije izdržalo: Preminula majka motocikliste koji je poginuo prije dva dana

Nizozemski motociklista Victor Steeman (22) je preminuo nakon stravičnog pada na utrci u Portugalu, a samo dva dana kasnije umrla je i njegova majka od srčanog udara.

Victor Steeman - screenshot

Na utrci FIM Supersport 300 World Championship serije u portugalskom Algarveu Steeman je bio jedan od mnogih koji su nastradali u sudaru u zavoju 14 te je odmah prevezen u bolnicu.

Nažalost, mladi Nizozemac tamo je stigao s velikim povredama glave te je od posljedica pada preminuo nakon dva dana.

Nakon Steemanove smrti njegova porodica se odlučila na potez vrijedan hvale – donirala je njegove organe i na taj način spasila živote pet osoba, ali srce njegove majke nije moglo izdržati tragediju.

Flora van Limbeek (59) preminula je u četvrtak navečer od posljedica srčanog udara u svom domu u Lathumu, objavili su nizozemski mediji.

Brojni proslavljeni motociklisti na društvenim mrežama odali su počast Victoru Steemanu čija je smrt potresla svijet sporta, piše Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh