Ostali sportovi

Dogovorena je najiščekivanija MMA borba godine: Oliveira i Mahačev se u oktobru bore za titulu

Konačno je i službeno dogovorena najiščekivanija MMA borba godine: Charles Oliveira i Islam Mahačev se 22. oktobra bore u Abu Dhabiju za titulu UFC-ovog prvaka u lakoj kategoriji.

Charles Oliveira i Islam Mahačev - klix

Oliveira je prije borbe s Justinom Gaethjeom izgubio pojas zbog pada na vagi, ali uspio je pobijediti i tako je UFC-ova laka kategorija ostala bez prvaka.

Oliveira je imao dvije želje kada je u pitanju borba za upražnjenu titulu, no nijedna mu nije ispunjena.

Popularni Do Bronx se želio boriti za upražnjenu titulu protiv Conora McGregora, ali mu je UFC dodijelio Islama Mahačeva. Također, Oliveira je želio borbu u Brazilu, a ona je zakazana za event UFC 280 u Abu Dhabiju.

Nekadašnji prvak u lakoj kategoriji Oliveira u MMA karijeri ima 33 pobjede i 8 poraza, dok je Mahačev pobijedio u 22 od 23 borbe u karijeri i mnogi ga vide kao nasljednika Habiba Nurmagomedova, te nas bez ikakve sumnje za nešto više od tri mjeseca očekuje velika borba, piše Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh