Ostali sportovi

Kličko planirao povratak u ring pa odustao zbog rata: Spreman sam umrijeti za Ukrajinu

Bivši šampion u kosku Vladimir Kličko planirao se vratiti boku, no od plana je odustao jer je Rusija napala njegovu rodnu zemlju Ukrajinu.

Vladimir Kličko - profimedia

Kličko ima 46 godina, ali se želio vratiti u ring i ponovo postati šampion, najstariji u teškoj kategoriji u historiji boksa. On se povukao 2017. godine nakon što je poražen od Anthonyja Joshue na stadionu Wembley.

U razgovoru s Piersom Morganom na TalkTV, Kličko je priznao da je razmišljao da izazove šampiona Tysona Furyja na revanš nakon što ga je Englez pobijedio 2015. godine.

“Mislio sam tvitati Tysonu Furyju ‘Last dance?’. S obzirom na njegovu želju za povlačenjem, trebali smo imati revanš”, rekao je Kličko.

On je dodao da sada razmišlja o potpuno drugačijim stvarima nakon što je Rusija napala njegovu Ukrajinu.

Kličko se priključio rezervistima u februaru te je rekao da je spreman umrijeti braneći svoju zemlju.

“Postavio sam sebi ovo pitanje kad su ruske snage bile u predgrađu. Da nisam bio spreman na to, otišao bih. Kijev je imao gotovo pet miliona ljudi, to je veliki grad, ali se ispraznio. Konstantno su se čule eksplozije jer su se vodile borbe u predgrađu. To pitanje morate sebi postaviti kada ste u Kijevu”, kazao je Kličko, piše Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh