Ostali sportovi

Andreji Slokar trijumf u slalomu

Slovenka Andreja Slokar pobjednica je posljednjeg slaloma u sezoni u Svjetskom kupu u Courchevelu.

Andreja Slokar - REUTERS/Christian Hartmann

Do drugog trijumfa u karijeri, 24- godišnja devojka iz Ajdovščine došla je perfektonom drugom vožnjom. Poslije prve je bila na na šestom mjestu, ali onda se sjurila niz stazu i nadmašila sve rivalke. Ostvarila je ukupan rezultat 1.36,54.

Najbolja poslije prve trke, Nemica Lena Duerr je završila na drugom mjestu sa minusom od 48 stotinki, dok je Petra Vlhova, olimpijska šampionka, bila treća sa 81 stotinkom zaostatka.

Vlhova je odavno obezbijedila kristalni globus u slalomu. Sezonu je okončala sa 770 bodova, Shiffrin je druga sa 501, dok je Duerr treća sa 437. U generalnom poretku Kristalni globus će završiti u rukama Mikaele Shiffrin koja trku prije kraja ima 208 bodova više od Vlhove, prenosi N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh