Ostali sportovi

Emina Sipović zlatna u Rijeci

U izuzetno jakoj konkurenciji, u kategoriji juniorki do 53 kg, Emina je nizala pobjede protiv predstavnica Hrvatske (3:1), Italije (1:0), Hrvatske (3:2), Slovačke (3:1), a u finalu je bila bolja od predstavnice Bugarske (1:0).

Emina Sipović - Avaz.ba

Emina Sipović, takmičarka Karate kluba Ippon iz Sarajeva i standardna reprezentativka BiH, osvojila je prvo mjesto na međunarodnom turniru „Croatia Open“, koji se prethodnog vikenda održan u Rijeci. U izuzetno jakoj konkurenciji, u kategoriji juniorki do 53 kg, Emina je nizala pobjede protiv predstavnica Hrvatske (3:1), Italije (1:0), Hrvatske (3:2), Slovačke (3:1), a u finalu je bila bolja od predstavnice Bugarske (1:0).

U Emininoj kategoriji su učestvovali osvajači svjetskih i evropskih medalja. Poslije njenog osvojenog 5. mjesta na Evropskom prvenstvu u Finskoj, možemo reći sa smo prezadovoljni postignutom rezultatom, jer su takmičarke našeg kluba konstantno prisutne u samom vrhu evropske i svjetske karate scene – rekao je Eminin trener i otac Zijad Sipović.

„Croatia Open“ je, inače, jedan od najvećih evropskih turnira u karateu na kojem je ove godine učestvovalo 1.700 učesnika iz 21 države. To je bilo vrlo važno takmičenje, jer je za većinu evropskih država bio izborni turnir za predstojeće Svjetsko prvenstvo za seniore u Dubaiju i Evropsko prvenstvo za kadete juniore i mlađe seniore u Pragu, te je samim tim konkurencija bila još veća, prenosi Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh