Ostali sportovi

Rijad Džuho osvojio srebrenu medalju na omladinskom EP u karateu

Karate reprezentacija Bosne i Hercegovine na omladinskom Evropskom prvenstvu u Finskoj osvojila je tri medalje. Rijad Džuho je postao viceprvak Evrope, dok je nešto ranije Nejra Sipović osvojila srebro, a Anes Bostandžić bronzu.

EP karate -Klix

Ovog vikenda u finskom Tampereu održano je Evropske prvenstvo u karateu za kadete, juniore i U21 takmičare, a Bosnu i Hercegovinu su predstavljala 34 reprezentativca pod vodstvom selektora Edhema Halilovića, Bajre Durdžića i trenera Borisa Popovića i Zijada Sipovića.
U toku današnjeg dana u kategoriji +84 kilograma Rijad Džuho je osvojio srebrenu medalju i postao viceprvak Evrope.

Prve medalje za našu državu na ovom takmičenju osvojili su Nejra Sipović i Anes Bostandžić. Članica Karate kluba “Ipon” Sarajevo Nejra Sipović je u Tempereu imala pet mečeva od čega je ostvarila četiri pobjede, a posljednji meč završen je neriješeno te je odlukom sudija zlato pripalo njenoj protivnici.

“Osvojila sam zlato srebrenog sjaja i mnogo mi znači. Također, i moja sestra Emina Sipović je bila u kategoriji juniorki do 53 kilograma i osvojila je peto mjesto. Nadam se da ćemo na narednom takmičenju ostvariti bolje rezultate”, kazala je Nejra koja se takmičila u kategoriji juniorki do 59 kiilograma. prenosi “Klix“.

Karatista Karate kluba “Šampion” iz Sarajeva Anes Bostandžić je u veoma jakoj konkurenciji osvojio bronzu.

“Bila je izuzetno jaka konkurencija na ovom takmičenju, a iza sebe imam pet borbi i to sa Slovakom, Estoncem, Ukrajincem, Talijanom i Hrvatom. Od Talijana sam izgubio 2:1, pa sam se za treće mjesto borio s reprezentativcem Hrvatske koji je ranije dobio izuzetno teške protivnike. Zadovoljni smo i idemo dalje”, pojasnio je Bostandžić.

Generalni sekretar Karate saveza BiH Ramiz Potur je kazao da su zapažen rezultat ostvarili i kadeti Tarik Salkić, 5. mjesto u katama pojedinačno i 7. mjesto u borbama pojedinačno te Senaid Veladžić u kategoriji kate pojedinačno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh