Ostali sportovi

U Tokiju je trebala biti najmlađa olimpijka: Doživjela je stravičan pad

Povrede su normalna stvar u svijetu sporta, ali ne one opasne po život. Tek je na početku karijere, a ima mnogo sreće što nije poginula na treningu. Mlada Sky Brown (11) je skateboarderica koja je u Tokiju trebala nastupati za Veliku Britaniju i postati najmlađa olimpijka ikad, a sad je čeka oporavak od pada.

No image - Haber.ba

“Pala je s rampe tačno na glavu. Kad su je helikopterom dovezli u bolnicu bojali su se za njen život”, rekao je tata mlade skateboarderice.

Trenirala je Sky na rampi kao i svaki dan, a snimali su je za Instagram profil ni ne sluteći da će nešto poći po zlu. U skoku s jedne na drugu rampu izgubila je nadzor nad skateboardom i strmoglavila se s visine. Njen trener odmah je nazvao hitnu, a oni su je helikopterom prevezli u bolnicu, prenosi “24sata“.

Srećom po nju, sve je prošlo dobro, a sad je čeka oporavak. Dobra je vijest da bi se do Olimpijskih igara u Tokiju trebala oporaviti u potpunosti. To ju veseli i poslala je poruku mladim sportistima i njenim pratiteljima na Instagramu.

“Obično na društvene mreže ne objavljujem videozapise svojih padova jer želim da ljudi vide kako je zabavno ono što radim. Ali ovo je bio moj najgori pad do sad i želim da svi znaju da sam dobro, ne brinite. Vratit ću se i zapeti još jače, uzbuđena sam zbog toga. Ovo me neće obeshrabriti, napadam zlato u Tokiju 2021.”, hrabro je poručila Brown.

Poruku podrške poslao joj je i najveći skater svih vremena Tony Hawk.

“Najgori dan ikad. Nadam se da će ti operacija dobro proći”, poručio je mladoj nadi.

Sky će navršiti 13 godina 2021. u Tokiju te će biti, ako se uspije oporaviti, najmlađa britanska olimpijka ikad. Zasad je najmlađa Margery Hinton sa 13 godina i 43 dana kad je nastupala u Amsterdamu 1928.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh