Ostali sportovi

Šampion ponovo oduševio: Sejfo Šehović u SAD-u oborio dva svjetska rekorda

Na nastupu u Columbusu (Ohio) u Sjedinjenim Američkim državama Sejfo Šehović je sa 74 kilograma svoje težine u 61. godini života oborio dva svjetska rekorda.

Sejfo Šehović - Hayat.ba

Šehović je podigao 265 i 270 kilograma i osvojio zlatnu medalju na Arnold Calssic takmičenju.

Iako je bio jedini predstavnik naše zemlje u Americi Šehović je još jednom dokazao je je bez premca u ovom sportu. Sjajni Šehović je zastavu BiH i Olimpijskog komiteta ponosno nosio na sviranju himne naše države.

“Puno sam uzbuđen. Emocije me još drže jer sam oduševljen nastupom. Volim svoju domovinu i još jednom joj polanjam zlato i dva nova svjetska rekorda.Podravljam sve prijatelje koji su mu omogućili da prije svega stignem u Ameriku a onda ida se pripremim da osvojim novo zlato”, rekao je Sejfo Šehović u telefonskom razgovoru za “Hayat“.

Ovaj Sarajlija je višestruki svjetski i evropski prvak u powerliftingu i bench pressu, a do sada je osvojio preko 70 medalja na međunarodnim takmičenjima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh