Ostali sportovi

Japan poduzima sve što može da osigura održavanje olimpijskih igara

Japanski premijer Shinzo Abe izjavio je u ponedjeljak da je vlada u stalnom kontaktu sa svim relevantnim organizacijama kako bi osigurali da epidemija virusa ne utiče na održavanje ljetnih olimpijskih igara.

Shinzo Abe - Xinhua

Ministar zadužen za olimpijske igre Seiko Hashimoto rekao je da organizatori ne razmatraju otkazivanje Olimpijskih igara, koje počinju 24. jula.

Bićemo u bliskom kontaktu sa svima, uključujući Međunarodni olimpijski komitet i Svjetsku zdravstvenu organizaciju, kako bi preduzeli odgovarajuće korake i spriječili to da epidemija koronavirusa utiče na održavanje Olimpijskih igrara – rekao je Abe parlamentarnom odboru.

Broj umrlih od epidemije koronavirusa u Kini porastao je u ponedjeljak na 361, a sve veći broj zemalja prijavljuje nove slučajeve zaraze. Japan ima 20 potvrđenih slučajeva, od kojih su 17 bili ljudi koji su bili u Kini ili su Kinezi, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh