Košarka

Njemačka i Dominikanska Republika stopostotne u grupnoj fazi

Nijemci i Dominikanci su još jednom pokazali da su ozbiljni kandidati za visok plasman

Košarkaška reprezentacija Njemačke pobijedila je Finsku u utakmici 3. kola grupe E na Mundobasketu rezultatom 101:75.

Njemačka je i prije ove utakmice osigurala prolaz, dok su Finci ispali već u grupnoj fazi, stoga ova utakmica nije imala rezultatski značaj.

Nijemce su predvodili Ajzek Bonga (Isaac) i Denis Šreder (Schroder) sa po 15 postignutih poena, dok je u reprezentaciji Finske najefikasniji bio Olivije Nkamua (Olivier Nkamhoua) sa 14 pogodaka.

U ovoj grupi još nisu sve stvari razjašnjene, te će se u današnjem susretu Australija i Japan boriti za 2. mjesto u grupi.

Dominikanci su još jednom pokazali da su ozbiljan kandidat na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, nakon što su savladali Angolu 75:67, te tako osigurali prvo mjesto u grupi A.

Alehandro Feliz (Alejandro) je Dominikance predvodio do nove pobjede sa 17 postignutih poena i šest skokova, dok je kod Angole najbolji Silvio Sousa sa 19 ubačenih poena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh