Košarka

Boston iz druge doveo Porzingisa: Prvobitna razmjena propala zbog povrede

Kristaps Porzingis će prihvatiti opciju u ugovoru vrijednu 36 miliona dolara i postati novi košarkaš Seltiksa

Nakon što je prvobitni trejd za Kristapsa Porzingisa, zvijezdu latvijske reprezentacije, propao zbog problema sa povredom Malkolma Brogdona (Malcolm), Seltiksi su se brže bolje bacili na posao kako bi to uspjeli završiti.

Seltiksi nisu ništa prepustili slučaju i odmah su započeli nove pregovore kako bi doveli Porzingisa u svoju ekipu.

Trejd je, doduše iz drugog pokušaja, bio uspješan.

Ipak, u ovoj razmjeni igrača ostali su bez jednog od najbitnijih igrača u prošlim pohodima na NBA titulu, Markusa Smarta (Marcus). U ovaj trejd nisu bili uključeni LA Klipersi, za razliku od prethodnog.

Boston će za usluge “Najboljeg odbrambenog igrača godine” u sezoni 2021/22 dobiti Porzingisa i dva izbora prve runde iz Memfisa.

Grizlisi će dobiti Smarta, dok u Vašington idu Tajus Džons (Tyus Jones) i izbor u drugoj rundi ovogodišnjeg drafta.

Ostaje samo da se vidi kolika će ostati rupa u odbrani nakon što je otišao glavni igrač koji je puno pomagao.

Porzingis će donijeti neku novu dimenziju u napadu i odbrani sa svojom visinom i sposobnošću da pogodi šut iza linije za tri poena, a da li će to biti dovoljno za Seltikse da postanu prvaci poslije 15 godina posta, ostaje da vidimo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh