Košarka

NBA All-star spektakl: Curry oborio rekord, Jordan provocirao Magica

Team LeBron pobijedio je Team Durant 163:160 u košarkaškoj NBA All-Star utakmici odigranoj u Clevelandu.

Stephen Curry - Twitter

Utakmicu je obilježio Stephen Curry koji je zabio čak 50 poena, uključujući rekordnih u All-Star povijesti 16 trica, dok je LeBron James u završnici zabio pobjednički koš za slavlje svoje ekipe, prenose “Sportske novosti”.

“Ovo je prilično posebno, vratiti se u Ohio. Trofej je jako poseban. Jako sam skroman i blažen”, rekao je Curry nakon primanja inauguralnog trofeja Kobe Bryant za MVP-a utakmice.

Inače, Curryju su nedostajala svega dva poena da bi izjednačio rekordan učinak po broju postignutih poena u jednoj All-Star utakmici koji tako i dalje drži Anthony Davis koji je 2017. godine zabio 52 poena. Curry je na kraju promašio tri posljednje trice koje bi mu donijele i taj rekord.

Giannis Antetokounmpo zabio je 30 poena, a LeBron je susret u svom bivšem domu završio sa 24 poena.

Momčad Kevina Duranta, koji nije igrao zbog ozljede, predvodio je Joel Embid sa 36 poena i deset skokova, Devin Booker dodao je 20, dva više od Lamela Balla.

Na poluvremenu utakmice predstavljeno je 75 najvećih igrača u 75-godišnjoj povijesti NBA lige, a najveći pljesak dobili su Kobe Bryant, koji je tragično preminuo u januaru 2020., LeBron James i Michael Jordan, koji se kao posljednji pojavio na parketu.

U trenutku koji je uhvatila američka televizija, Jordan se potom zabavio provocirajući Magica Johnsona iza kulisa:

“Gdje su ti tenisice? Možemo odmah jedan na jedan”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh