Košarka

Kvalifikacije za Eurobasket: Špancima pripala drama protiv Poljaka, Mađari ovjerili plasman na EP

Obje utakmice petog kola kvalifikacija za Eurobasket u grupi A odigrane su večeras.

Kvalifikacije za Eurobasket - SCsport.ba

Izraelci su savladali Rumuniju sa 79:71 i tako ih definitivno ostavili bez šansi za plasman na Evropsko prvenstvo. Pobjednički sastav predvodio je Roman Sorkin (18 poena), dok je najefikasniji kod Rumuna bio Mihai Maciuca (18).

Veoma dramatičan susret odigrale su dvije reprezentacije koje su ranije ovjerile karte za odlazak na EP, Poljska i Španija. Na koncu je slavila Furija, nakon što je Fran Guerra ubacio jedno od dva slobodna bacanja sekundu prije kraja za konačnih 89:88.

Najbolji strijelci među Špancima su bili Jonathan Barreiro (24) i Dario Brizuela (21), kod Poljaka ubjedljivo najefikasniji naturalizovani Amerikanac AJ Slaughter (27).

Tijesan finiš se desio i u duelu Austrija – Mađarska. Slavili su Mađari, trojku za konačnih 83:81 ubacio je Szilard Benke na 12 sekundi prije završetka, dok u posljednjem napadu Austrijanaca nije bio precizan Enis Murati u šutu za tri poena.

Iskusni David Vojvoda predvodio je strijelce Mađarske (22), Tomas Klepeisz (21) je bio najbolji kod Austrije, koja je ovim porazom izgubila i zadnju nadu da se nađe na Eurobasketu, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh