Košarka

Zmajice deklasirale Estoniju i stigle na korak od Eurobasketa

Spektakularna predstava Zmajica.

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine - SCsport.ba

Košarkašice Bosne i Hercegovine odigrale su spektakularnu utakmicu u okviru grupne faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i sa ubjedljivih 92:54 deklasirale Estonke i stigle nadomak plasmana u EURO.

Bh. košarkašice su od samog početka utakmice nametnule svoju igru, susret otvorile s aubjedljivih 10:4, da bi u nastavku prve četvrtine dodatno povećavale prednost i dobile je sa 24 poena razlike (32:18).

Zmajice su u drugoj četvrtini još više dodale gas, što je rezultiralo konstantnim povećanjem prednosti. Estonke nisu imale načina da zaustave bh. košarkašice u napadu, kao niti da probiju njihovu igru u odbrani, a to je rezultiralo sa samo 11 postignutih poena u odnosu na 27 koliko su zabile Zmajice za ubjedljivih 52:29 na poluvremenu.

Treća četvrtina bila je manje efikasna, ali je i kao takva pripala sjajnim bh. košarkašicama koje su dodatno povećale prednost i dobile je sa 18:14.

Činjenica da je susret već bio odlučen očigledno je utjecao na košarkašice obje ekipe, pa tako u prve četiri minute posljednje četvrtine niko nije postigao koš. Seriju promašaja prekida Jovana Marković koja postiže prve poene u zadnjoj četvrtini i povećava vodstvo Zmajica na 79:43. Potom i Milica Deura pogađa trojku za rekordnih plus 37 (82:45).

Do kraja susreta bh. košarkašice su povećale prednost na 38 poena razlike i slavile pobjedu sa impozantnih 92:54.

Najefikasnije u redovima BiH bile su Marica Gajić sa 21, Jonquel Jones sa 20 i Milica Deura sa 18 poena.

U redovima Estonki najbolja je bila Janne Pulk sa 15 poena, a pratila ju je Sofia Kasarova sa 12.

Narednu utakmicu bh. košarkašice igraju u subotu protiv selekcije Rusije, piše “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh