Košarka

Nova FIBA rang-lista: Zmajevi i dalje na 45. mjestu

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) danas je objavila novu rang-listu reprezentacija, nakon prvog ovogodišnjeg ciklusa kvalifikacija za kontinentalna prvenstva.

Košarkaška reprezentacija BIH - Twitter

Naši Zmajevi, koji su prošlog mjeseca upisali jednu pobjedu (Latvija) i jedan poraz (Grčka) u kvalifikacijama za Eurobasket 2021, zadržali su se na istoj 45. poziciji. Reprezentacija BiH trenutno ima 226,7 bodova.

Na prvom mjestu i dalje je selekcija SAD sa 781 bodom, druga je Španija sa 722, treća Australija sa 666, četvrta Argentina sa 663… Srbija se probila na peto mjesto sa 661 bodom te tako preskočila Francusku, koja je sada šesta na FIBA-inoj rang-listi. Sedmi su Grci (647), osmi Litvanci (635), deveti Česi (591), deseti Brazilci (589),…

Što se tiče ostalih reprezentacija iz našeg regiona, Hrvatska je na 14. mjestu, Slovenija na 17. poziciji, dok je Crna Gora 26, a Makedonija 53. mjesto, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh