Košarka

Okupljanje košarkaške reprezentacije BiH, susreti sa Latvijom i Grčkom

Reprezentacija BiH u košarci, danas bi trebala da se okupi u Sarajevu, gdje će započeti pripreme za kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo, koje se igra 2021. godine. Naši protivnici su Grčka i Latvija.

Selektor Vedran Bosnić je prije nekoliko dana objavio spisak igrača. Ipak, prvi problemi su se već pojavili u vidu izostanka jednog od najboljih košarkaša našeg tima Nemanje Gordića, koji zbog povrede propušta oba meča.

Umjesto Gordića će se na spisku naći Draško Knežević, a umjesto Ajdina Penave, kojem klub nije dozvolio dolazak na kvalifikacione mečeve, svoje mjesto na spisku naći će Ismet Sejfić.

Na današnjem okupljanju u glavnom gradu BiH Bosniću bi trebalo da se jave sljedeći igrači: Ismet Sejfić, Andrija Stipanović, Filip Adamović, Miralem Halilović, Muhamed Pašalić, Kenan Kamenjaš, Edin Atić, Draško Knežević, Milan Milošević, Adin Vrabac, Aleksandar Lazić, Jure Zubac, Emir Sulejmanović, Sani Čampara, Amar Alibegović i Amar Gegić.

Košarkaši BiH 21. februara u Rigi igraju protiv Latvije, dok tri dana kasnije u Tuzli dočekuju selekciju Grčke, piše Scsport


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh