Košarka

Prije tačno 26. godina napustio nas je Dražen Petrović

Prošlo je tačno 26. godina od tragične smrti Dražena Petrovića, proslavljenog hrvatskog košarkaša. Tog 7. juna u Denkendorfu hrvatska je košarka doživjela strašan udarac od kojega se do danas nije oporavila.

Dražen Petrović - NBA.com

Dražena je u smrt odvela tadašnja djevojka Klara Szalantzy koja je upravljala tamnocrvenim Golfom 2 na njemačkoj autocesti A9 kod Ingolstadta te kobne 1993. godine. Klara za Draženovu smrt nikad nije odgovarala, a s njima u autu bila je i turska košarkašica i Klarina prijateljica Hilal Edebal koju su usput povezli. Dražen je u trenutku nesreće spavao.

Iz suprotnog je smjera dolazio kamion, koji je, pokušavajući zaobići jedno vozilo, izgubio kontrolu, probio centralnu ogradu i ispriječio se na cesti. Vidljivost je bila vrlo slaba i Golf je udario u kamion, tačnije šleper-cisternu, tako da je Dražen poginuo na mjestu nesreće.

Njemačka manekenka Szalantzy za nesreću nikad nije sudski odgovarala jer je njemački zakon jasan. Ako je osoba mogla izbjeći nesreću, bez obzira kojom je brzinom vozila, onda je kriva. Ipak, okolnosti Draženove nesreće bile su takve da se ona naprosto nije mogla izbjeći pa se tako ni Klaru nije moglo sudski procesuirati, piše “24sata“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh