Fudbal

Užas: Mladi fudbaler preminuo tokom treninga, saigrači otkrili potresne detalje

Kolumbijski fudbaler Guillermo Denis Beltran preminuo je u 24. godini života, tokom treninga svog kluba bolivijskog Real Santa Cruza.

Lopta - rs-lat.sputniknews.com

Klub je saopštio da je Beltran preminuo od zastoja disanja, a njegovi saigrači su rekli da je osjetio mučninu i ubrzo potom pao na zemlju.

Klupski ljekari su pozvali Hitnu pomoć koja je pokušala reanimaciju, ali bez uspjeha.

„Trenirao je kao i obično, a onda se srušio. Pokušali su da ga reanimiraju, ali je preminuo dok su ga premještali u bolnicu“, reako je direktor Santa Cruza Adolfo Soria Galvarro.

Predsjednik Fudbalskog saveza Bolivije Fernando Costa izrazio je saučešće porodici i rekao da će dati podršku klubu i Beltranovoj porodici. On je dodao i da će biti sprovedena istraga.

Beltran je u Santa Cruz stigao prošle godine iz paragvajskog Rubio Nua, i na 21 utakmici je postigao jedan gol. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh