Fudbal

Policija upala u prostorije Milana: Italijani pišu o skandalu, provjerava se dokumentacija

Finansijska policija pretražuje dokumentaciju u vezi s kupoprodajom kluba iz 2022. godine

Italijanska policija upala je u prostorije fudbalskog kluba Milan, javlja “La Repubblica”.

Prema pisanju ovog medija, finansijska policija pretražuje dokumentaciju u vezi s kupoprodajom kluba. Podsjetimo, kupoprodaja kluba dogovorena je u avgustu 2022. godine, kada je fond Eliot prodao većinski dio kluba fondu Red Bird.

Oni su pretražili i stan direktora Đorđa Furlanija (Giorgi Furlani), a pod istragom je i njegov prethodnik Ivan Gazidis.

Tužilac Đovani Polici (Giovanni Polizzi), koji vodi istragu, sumnjiči ih da su tokom operacije Red Bird ometali obavljanje funkcija nadzornog tijela za komunikacije FIGC- a o stvarnim vlasnicima kompanije.

Prema istrazi, Milan je, zapravo, uvijek bio i ostao u vlasništvu Elliota, u vlasništvu finansijera Paula Singera. Ukratko, prodaja je simulirana, a pravo vlasništvo skriveno, prenosi “La Repubblica”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh