Fudbal

Haaland počastio sebe skupocjenim automobilom

Napadač Manchester Citya, Erling Haaland, počastio je sebe novim automobilom – čak i za bogataša poput njega, cijena je vrtoglava.

Erling Haaland - twitter

Haaland je kupio Mercedes-AMG One, koji je platio 3,2 miliona eura, kako je preneo norveški list Dagens Naeringsliv.

U pitanju je jedan od najekskluzivnijih automobila na svijetu, jer je proizvedeno samo 275 primjeraka i pri kupovini, Haland se udružio sa svojim prijateljem iz djetinjstva, norveškim kolekcionarom automobila Ole Ertvaagom.

Do brzine od 200 km/h potrebno je sedam sekundi, dok se 300 km/h postiže za 15,6 sekundi. Automobil je opremljen motorom od 1.000 KS.

Haland je, inače, veliki ljubitelj luksuznih automobila, i već ima Rolls Royce Cullinan (350.000 eura), Audi RS6 Avant (140.000 eura), Range Rover Sport (140.000 eura) i Mercedes-AMG GLE (105.000 eura) u svojoj kolekciji, piše biznis.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh