Fudbal

Ovo je Ronaldova reakcija nakon što je saznao da nije u najboljih 10 igrača svijeta

Međunarodna federacija za fudbalsku historiju i statistiku (IFFHS) objavila je na svojim stranicama popis deset najboljih fudbalera u 2023. godini.

Cristiano Ronaldo - REUTERS/Paul Childs

Na popisu nema Cristiana Ronalda. Taj izbor nije se svidio slavnom Portugalcu, koji je emotikonima koji se smiju izrazio svoje mišljenje.

Ronaldo igra u saudijskom Al Nassru te je ove kalendarske godine zabio najviše golova od svih igrača na svijetu – 53, a vjerovatno zato smatra da je trebao biti na ovom popisu. Popis predvodi Erling Haaland, drugi je Kylian Mbappe, a treći Lionel Messi. prenosi n1

Ronaldo igra u saudijskom Al Nassru te je ove kalendarske godine zabio najviše golova od svih igrača na svijetu – 53, a vjerovatno zato smatra da je trebao biti na ovom popisu. Popis predvodi Erling Haaland, drugi je Kylian Mbappe, a treći Lionel Messi.

Najboljih deset igrača na svijetu po IFFHS-u

1. Erling Haaland (Manchester City, Norveška)

2. Kylian Mbappe (PSG, Francuska)
3. Lionel Messi (Inter Miami, Argentina)
4. Rodri (Manchester City, Španija)
5. Jude Bellingham (Real Madrid, Engleska)
6. Kevin de Bruyne (Manchester City, Belgija)

7. Harry Kane (Bayern, Engleska)
8. Bernardo Silva (Manchester City, Portugal)
9. Vinicius Junior (Real Madrid, Brazil)
10. Lautaro Martinez (Inter, Argentina)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh