Fudbal

Kuper “glavom platio” 300 miliona za pojačanja: Na njegovo mjesto dolazi otjerani trener iz Saudijske Arabije

Mjesto iznad crte i pet bodova prednosti nad Lutonom nije bilo dovoljno vlasniku

Notingem Forest ove sezone ne izgleda veoma dobro i nalaze se tek na 17. mjestu engleske Premijer lige, uz samo tri upisane pobjede ove sezone.

Zbog toga, otpušten je Stiv Kuper (Steve Cooper), engleski stručnjak koji je uveo ekipu iz Čempionšipa u elitni rang i izborio opstanak.

Međutim, mjesto iznad crte i pet bodova prednosti nad Lutonom, Evangelosou Marinakisu, vlasniku ekipe koji je u posljednja dva ljetna transfer roka potrošio 122 i 190 miliona eura, nije bilo dovoljno.

Mediji navode da će novi menadžer kluba, jedinstvenog po tome što je više puta bio prvak Evrope (2) nego Engleske (1), biti Nuno Espirito Santo.

Portugalac je ovu sezonu započeo kao trener saudijskog Al Itihada, ali zbog svađe s prvom zvijezdom Karimom Benzemom napustio je klub.

Espiritu Santu će ovo biti treći angažman na Ostrvu, gdje je prethodno radio kao trener Vulverhemptona i Totenhema.

Portugalskom stručnjaku presudila svađa sa Benzemom: Otkriveno šta mu je rekao
Forest ima jednu pobjedu u posljednjih 13 utakmica, a prvu šansu da napravi zaokret u ovoj sezoni imat će u subotu, kada igraju protiv rivala iz donjeg doma, Bornmuta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh