Fudbal

Ženska reprezentacija BiH saznala potencijalne protivnice u baražu

Ženska fudbalska reprezentacija BiH sinoć je pobijedila Bjelorusiju u posljednjem kolu drugog ranga Lige nacija, a za plasman u elitnu diviziju će igrati u baražu.

Naše nogometašice su završile na drugom mjestu grupe 4 iza Češke, te će u februaru igrati utakmice baraža za plasman u Ligu A.

Poznate su i potencijalne rivalke izabranicama Samire Hurem, a jasno je već sada da će naše igračice čekati težak zadatak u dvomeču u februaru.

Potencijalne protivnice našim nogometašicama su Belgija, Norveška, Island i Švedska.

Najteži protivnik bi bila Švedska koja je predvođena Amandom Ilestedt, Kosovare Asllani i Zećirom Mušović prije četiri mjeseca osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Norvežanke, koje predvodi jedna od najboljih igračica svijeta Ada Hegerberg, su došle na SP-u do osmine finala, pa bi i njih bilo dobro izbjeći.

Za razliku od Šveđanki i Norvežanki, Belgijanke i Islanđanke su protivnice protiv kojih bi se naše djevojke mogle nadati prolasku u elitni rang Lige nacija.

Žrijeba baraža bit će obavljen u ponedjeljak, 11. decembra


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh