Fudbal

Široki Brijeg i Velež podijelili bodove

Fudbaleri Širokog Brijega i Veleža remizirali su u posljednjem susretu 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Mokri Dolac u Posušju, a rezultat je glasio 2:2.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Široki Brijeg je poveo u 10. minuti susreta. Asmir Suljić je napravio grešku i loptu predao Marijanu Ćavaru, ovaj je vukao nekih 15 metara i sjajno pogodio mrežu Osmana Hadžikića.

Pet minuta kasnije Guliashvili je pokušao sa distance i poravnati rezultat, ali je lopta otišla visoko preko gola.

Nakon toga pokušavali su Puce i Suljić, ali nije bilo opasnosti po Tomislava Tomića, pa se na odmor otišlo s prednošću domaćina.

Rođeni su veoma brzo u drugom dijelu stigli do poravnanja. Igrala se 49. minuta kada se nakon centaršuta Vehabovića snašao mladi Puce i pogodio mrežu Tomića.

Nakon toga uslijedio je dosta mirniji period igre. Igralo se uglavnom između dva kaznena prostora, ali je Široki u 67. stigao do nove prednosti. Natrčao je Marijan Ćavar na jednu povratnu loptu, šutirao iz prve i na spektakularan način pogodio same rašlje gola Osmana Hadžikića.

U 77. minuti rezervista Suljić je šutirao sa distance, a potom i Nermin Haskić, ali rezultat se nije mijenjao,pišu Vijesti

Rođeni su do poravnanja stigli u 89. minuti. Nakon kornera Emira Halilovića u kaznenom prostoru se sjajno snašao Demir Peco i matirao golmana Tomića.

Velež je nakon ovog boda 4. na tabeli Premijer lige BiH sa 26 bodova, Široki je 6. sa 21 bodom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh