Fudbal

Napustio reprezentaciju BiH da bi igrao za Hrvatsku pa sad ostao bez poziva

SILVIO ILINKOVIĆ, 21-godišnji veznjak Rijeke i jedan od najvećih talenata bosanskohercegovačkog nogometa, prošlog mjeseca je napustio U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine jer želi igrati za Hrvatsku.

Ilinković ima dvojno državljanstvo, a pravovremeno se odlučio za “prelazak”. Naime, nakon navršene 22. godine FIFA ne dozvoljava igračima da promijene reprezentaciju. Mladi nogometaš rođen je u Novoj Bili kraj Zenice, a afirmirao se u Širokom Brijegu, Posušju i Zrinjskom.

“Neću ništa ružno reći o igraču, želim mu svu sreću, ali trenutak samog otkazivanja i generalno postupak nije nimalo nogometni ni profesionalan, ali to njemu neka ide na čast”, izjavio je Igor Janković, izbornik U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon što se Ilinković nije pojavio na pripremama u rujnu.

SportSport.ba: Ovo mu je mentalni šamar
Sada se Ilinković, koji je ove sezone za Rijeku odigrao 10 utakmica, nije našao na popisu Dragana Skočića, izbornika mlade Hrvatske.

“Danas je i rođendan Ilinkoviću pa je tako dobio ‘sjajan’ poklon. Od svoje odabrane reprezentacije dobio je ozbiljan udarac i mentalni šamar”, piše SportSport.ba, najčitaniji sportski medij iz BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh