Fudbal

Novi problemi za Ronalda, suočen sa teškim optužbama za silovanje i nanošenje povreda

Žena je optužila Cristiana Ronalda da ju je silovao u Las Vegasu 2009. godine, što je on oštro negirao. Američki sudac je prošle godine odbacio građansku tužbu. Njezini odvjetnici sada pokušavaju oživjeti njezin pokušaj da natjeraju zvijezdu da joj plati više miliona u tajnom novcu.

Cristiano Ronaldo - hayat

Kako piše Sky News, odvjetnici koji zastupaju Cristiana Ronalda danas će se vratiti na sud u pravnoj bici oko tajnog novca koji je 2010. godine platio ženi koja ga je optužila da ju je silovao. Igrač je platio Kathryn Mayorga – koja se odrekla prava na anonimnost – 375.000 dolara (275.000 funti) u tajnom novcu.

Tvrdila je da ju je silovao u hotelskoj sobi u Las Vegasu u junu 2009. – što je on žestoko negirao.

Tužbu kojom se tražila daljnja isplata odbacila je u junu prošle godine američka okružna sutkinja Jennifer Dorsey zbog nesavjesnog ponašanja i korištenja ukradenih povjerljivih dokumenata. Ali u srijedu će američki prizivni sud saslušati odvjetnike koji pokušavaju oživjeti nastojanje gđe Mayorge da prisili Ronalda da plati više miliona.

Njezin pravni tim traži od 9. prizivnog suda SAD-a da poništi odbacivanje slučaja i ponovno otvori građansku parnicu koju je prvo podnijela u Nevadi 2018.

Oni će tvrditi da je sudac saveznog suda u Nevadi pogriješio jer je odbijao pokušaje gospođe Mayorga da otpečati i uključi kao dokaz ugovor o povjerljivosti koji je potpisala 2010. u prihvaćanju plaćanja od Ronalda.

U izjavi objavljenoj u oktobru 2018., Ronaldo je rekao: “Čvrsto poričem optužbe protiv mene. Silovanje je gnusan zločin koji je protiv svega što ja jesam i u što vjerujem.”

Njegov odvjetnički tim izjavio je da je seksualni odnos bio uz pristanak te da ugovor o povjerljivosti sprječava i njegov tim i gospođu Mayorgu da razgovaraju o tome. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh