Fudbal

Haaland: Zaslužio sam Zlatnu loptu

Napadač Manchester Cityja Erling Haaland poručio je kako zaslužuje osvojiti Zlatnu loptu, koju France Football tradicionalno dodjeljuje najboljem igraču svijeta.

Erling Haaland - screenshot

Nakon fantastične debitantske sezone u dresu Cityja, u kojoj je osvojio Premier ligu, FA Cup, Ligu prvaka pa potom i Superkup Evrope, Haaland smatra kako očekuje najvredniju individualnu nagradu u fudbalu.

“Znam da mogu mnogo napredovati. Još sam mlad, ali mislim da imam šansu ove godine i da je zaslužujem. Volio bih da me ljudi pamte kao posebnog igrača. To je ono što pokušavam da radim iz sedmice u sedmicu, da pokazujem posebne stvari”, rekao je Haaland.

Uprkos nevjerovatnoj sezoni, Haaland nije prvi favorit za Zlatnu loptu. Ta uloga pripada Leu Messiju, najviše zbog osvojenog Svjetskog prvenstva sa Argentinom na Svjetskom prvenstvu u Kataru, na kojem je proglašen i za najboljeg igrača turnira.

Haaland je do sada za City nastupio na 56 utakmica, a postigao je 55 golova.

Svečana ceremonija dodjele ove nagrade bit će održana u Parizu 30. oktobra, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh