Fudbal

Grupa iz ugla Portugalaca: Protiv Zmajeva nije bilo savršeno, Slovaci ih brinu

Nakon što je selekcija Portugala slavila protiv Bosne i Hercegovine u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, mediji u ovoj zemlji su optimistični, ali pozivaju na dodatni oprez u našoj grupi.

BiH - Portugal - scsport.ba

Portugalci nisu imali većih problema protiv BiH. Međutim, mediji u ovoj zemlji i nisu baš prezadovoljni partijom pošto je ova selekcija došla do gola iz prve prave prilike tek u završnici prvog dijela.

Najugledniji portugalski list A Bola donosi osvrt na utakmicu odigranu na Da Luzu uz dvije riječi: “Nesavršena utakmica”.

A Bola dodaje: “To nije bila savršena utakmica, ali da je pratio dodir genija”, osvrćući se na sjajne nastupe Bernarda Silve i Brune Fernandesa.

No, postoji i stvar koja brine portugalske medije, a to je Slovačka. A Bola navodi naslov: “Portugal, budi oprezan”, uz tekst da je Slovačka ostvarila veliku pobjedu na gostovanju Islandu i tako nastavila stvarati pritisak na lidera grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Još agresivniji bio je Record, koji navodi da Portugalci nisu imali “žara i vatre” te da je najvažnije to što je ostvaren trijumf, ali i da Portugalci moraju popraviti igru te da je ovo bilo upozorenje.

Record ima riječi hvale za junaka pobjede Brunu Fernandesa. Navode da nogometaš Manchester Uniteda “čak izgleda svježe”, iako je na kraju duge i neopisivo teške sezone.

Portugal, podsjetimo, ima devet bodova na čelu grupe J, a slijedi ga Slovačka sa sedam. Luksemburg na trećem mjestu ima četiri, a onda BiH i Island po tri boda. Posljednji je Lihtenštajn bez bodova, a samo prve dvije selekcije plasirat će se na Evropsko prvenstvo. prenosi klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh