Fudbal

Željo golom u 96. minuti do remija na Koševu

Fudbaleri Sarajeva remizirali su protiv Željezničara na Koševu sa 2:2 u 31. kolu Premijer lige BiH.

FK Željezničar - FK Sarajevo - vijesti.ba

Bio je to 149. derbi.

Jedini pogodak u prvom poluvremenu postigao je Varešanović u 34. minutu, nakon što je igrač „plavih“ Amoah izgubio loptu na sredini terena.

Početak utakmice nije donio mnogo uzbuđenja. Obje ekipe su uglavnom igrale oprezno, iako je blagu incijativu u prvom periodu igre imalo Sarajevo, koje je pokušavalo da kreira akcije pred golom protivnika.

Nakon početnog pritiska Sarajeva, Željezničar je u par navrata pokušao da kreira akcije i dođe do pogotka, ali odbrana „bordo“ tima je bila na visini zadatka. U 24. minutu susret je nakratko prekinut zbog bakljade gostujućih navijača.

Nakon prvih 30. minuta igre gledaoci na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ mogli su vidjeti tek po jednu ozbiljniju priliku s obje strane.

U 34. minutu Sarajevo dolazi do vodstva golom Varešanovića, a vodstvom 1:0 okončano je prvo poluvrijeme 149. gradskog derbija.

U 75. minuti Oliveira pogađa za 2:0. Akcija je išla po desnoj strani, Musa je dodao Kyeremehu, koji sjajno ubacuje, a Renan Oliveira pogađa gol Željezničara, pišu Vijesti.ba.

Smanjio je Željezničar prednost u 78. minuti. Nakon slobodnog udarca, pogodio je Jašarević za 2:1.

Šok na Koševu desio se u 96. minuti, Krpić je strijelac za konačnih 2:2!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh