Fudbal

Željo na teškom terenu Grbavice savladao Slobodu

Fudbaleri Željezničara savladali su Slobodu u okviru 21. kola Premijer Lige Bosne i Hercegovine u fudbalu, a krajnji rezultat glasio je 1:0.

Željo, Sloboda - n1

Meč se igrao na terenu stadiona Grbavica koji je, mora se reći, mogao biti i u boljem stanju za ovu utakmicu.

Iako oba tima nisu mogli pokazati najbolji fudbal, Željezničar je imao inicijativu od samog početka utakmice. Nismo vidjeli stopostotne prilike sve do 20. minute kada je sa bijele tačke precizan bio Nedim Mekić, nakon što je golman Bukvić u kaznenom prostoru srušio Santosa.

mogao je Željezničar i do dvostruke prednosti prije odmora. Drljo je u 44. minuti izveo korner, a Santos je glavom loptu poslao ne toliko daleko od lijeve stative golmana Bukvića.

Nakon odmora ono malo igre koje su obje ekipe prikazale u prvom poluvremenu nestalo je zbog lošeg terena i vjerovatno umora sa obje strane. Amoah je pokušao glavom u 53. minuti ali je lopta otišla daleko od gola Slobode. Osim toga nije bilo većih šansi. Naročito razočaravajuća bila je igra Slobode, koja do pred sami kraj utakmice nije imala niti jedan šut u okvir gola plavih sa Grbavice.

Taj šut došao je tek u 84. minuti, kada je Maksimović šutirao iz voleja u, ali je njegov šut izblokirao Aleksandar Kosorić.

Za više od toga nije bilo vremena, te je Željezničar upisao nova tri vrijedna boda. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh