Fudbal

Bejl odlučio da je dosta: Završava karijeru u 34. godini

Za reprezentaciju Velsa je odigrao 111 utakmica i zabio 40 golova

Geret Bejl (Gareth Bale) saopćio je danas da odlazi penziju. Posljednji klub za za koji je nastupao FC Los Anđeles u MLS-u, a nastupio je i na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Kataru, a s reprezentacijom Velsa je ispao u grupnoj fazi. U fudbalsku penziju odlazi u 34. godini, a odluku je saopćio na društvenim mrežama.

– Nakon pažljivog i promišljenog razmatranja, objavljujem svoje povlačenje iz nogometa na klupskom i reprezentativnom nivou. Osjećam se nevjerovatno sretno zbog toga što sam ostvario san i igrao sport kojeg volim. Dao mi je neke od najboljih trenutaka u životu. Vrh vrhova nakon 17 sezona koje će biti nemoguće ponoviti, nezavisno o tome koje će mi sljedeće poglavlje u životu biti.

Velika karijera
Zahvalan sam svima koji su bili uz mene, mojim bivšim klubovima i svim saigračima, trenerima, osoblju, menadžerima, agentima, navijačima, prijateljima i porodici. Bez vas ja ne bih bio tu gdje jesam. Vrijeme je za promjenu i tranziciju, priliku za novu avanturu… – napisao je Bejl na društvenim mrežama.

Iza Velšanina je velika karijera u kojoj je osvojio pet trofeja Lige prvaka i tri španska prvenstva. Proslavio se igrajući za Totenhem, iz kojeg je 2013. godine prešao u Real Madrid za tada rekordnih 100 miliona eura. Za Real Madrid ubilježio je 258 nastupa i zabio 106 golova. Najvažnija dva gola za klub zabio je u finalu Lige prvaka 2018. godine protiv Liverpula.

Promijenio odluku
U prvim je sezonama u Realu bio odličan, no kasnije je postao velik finansijski teret kluba, koji ga je proslijedio na posudbu u Totenhem, a po isteku ugovora otišao je u Ameriku. zadnjih je godina u Realu postao omražen jer je izjavio da “može igrati golf dok mu ne istekne ugovor.”

Za reprezentaciju Velsa je odigrao 111 utakmica i zabio 40 golova. Historijski uspjeh ostvario je kad je Vels prošle godine predvodio do Svjetskog prvenstva u Kataru. Nakon njega je rekao da se neće još penzionisati, no ipak je svoju odluku promijenio.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh